Üçel Helva Tarihçe
1958'den Günümüze Üçel Helva Tarihi
ÜÇEL HELVA 1958’den günümüze gelen vazgeçilmez damak tadı. Sloganı ile başladığımız bu yolda, yıllar geçti ama, daima kalite her zaman ve herkes için kalite inancımızdan ödün vermedik.
Üçel Helvadan Öncesi
1958
KURULUŞUMUZ
Memleket sevdalısı girişimci üç genç, 1958 yılı Ağustos ayında 10 metrekare alan içerisinde ilk helva üretimi gerçekleştirmiştir. Kuruluş yeri olarak İstanbul veya civarındaki illerde imalat yapmayı hedefleyen şirket kurucuları, memleketleri Rize’ye olan bağlılıklarından vazgeçmeyip, bu bölgelerinde kalkınmasında pay sahibi olma adına işletmelerini Rize ili sınırları içerisinde kurmuşlardır.
İlk Büyük Fabrikamız
1971 yılı içerisinde artan talep doğrultusunda üretim kapasitesini artırmış, dışardan tedarik ettikleri tahin üretimini de kendi bünyelerine katmışlardır.
1998
10.000 M² Alan...
1998 yılında Rize Güneysu yolu üzerinde inşa ettikleri 10.000 metrekare alan üzerinde, helva üretiminin yanında Reçel, Lokum ve Şekerleme ürünlerini de bünyesine katmışlardır.
Türkiye'nin en İyisi
Birbirlerine olan bağlılıklarını hiç kaybetmeyen genç işadamları, yarım aşırı aşkın süredir özellikle Karadeniz bölgesinde helva kültürünün artmasında başrol oynamışlardır. İlerleyen yıllar içerisinde tüm Anadolu’ya nam salmaya devam etmişler ve günümüze kadar kaliteli helva üretimi ve tüketiminde model olmuşlardır. İkinci kuşak olarak üretimine devam eden Üçel Helva ailesi, kalitesinden ödün vermeden, değişen ve gelişen teknolojiye ayak uydurup, üretim metodunu sürekli iyileştirmekte ve geliştirmektedir. Bünyesine katmış olduğu kalite sertifikaları ile bu ideolojisini taçlandırmıştır.